Що таке равликовий муцин та чим він корисний?

Муцин улиток

Отже, що ж таке уравликовий муцин?

Муцин (лат. mucin) загальна назва глікопротеїдів, що містять кисліполісахаридиі що входять до складу секретів всіх слизових залоз.

Та чим він корисний?

Слиз який секретується цими маленькими молюсками, допомагає захистити їх оголені тіла від порізів, бактерій і ультрафіолетових променів, містить потужну комбінацію еластину, білків, антимікробних препаратів, мідних пептидів, гіалуронової кислоти та гліколевої кислоти все це відомі підсилювачі краси. Кажуть, що равликовий муцин корисний для абсолютно всього, він бореться з темними плямами й шрамами, з глибокими зморшками й акне. Отрута, яка знайдена в океанічних конусних равликах, паралізує свою здобич і розслабляє м’язові волокна, які грають роль у створенні зморшок.

Вперше равликову секрецію використовували у Стародавній Греції, в лікувальних цілях, від запалень. Пізніше, про них дізналися в Південній Америці, коли фермери займалися збором равликів близько Франції, помітили, що їх руки виглядають молодо, шкіра на руках була красивою і гладкою. Незабаром цю тенденцію перейняв ринок Азії й зараз, це кращий виробник кремів з равликовою секрецією. Таїланд, Корея, випускають все нові та нові натуральні продукти, що містять равликовий слиз, і багато знаменитостей, які їх використовують.

Косметичні властивості.
Муцин равликів джерело корисних елементів. У ньому міститься колаген, вітаміни групи А, В, Е, гліколева кислота, аллатонін.

Завдяки своєму складу, муцин має здатність ефективно зв’язувати вільні радикали, що викликають старіння, відлущує мертві клітини, має протизапальну дію, нормалізує синтез колагену й еластину, заспокоює і знімає роздратування. Слиз равликів добре зволожує шкіру, покриваючи її легкої невидимою плівкою, яка затримує вологу, але пропускає кисень, дозволяючи шкірі дихати.
Косметичні засоби з секретом равликів актуальні при різних шкірних проблемах: зморшках, набряклості, пігментних плямах, акне, вугрової висипки та запаленнях. Оскільки муцин, що виробляється равликами, не викликає алергічної реакції, то така косметика відмінно підходить людям з чутливою шкірою.

Також існують цікаві історичні факти використання равликів і в античні часи.

Використання равликів в стародавні часи.

Корисні властивості равликів були відомі й древнім грекам: Гіппократ застосовував мазь на основі секрету равликів при опіках, різних запаленнях і подразненнях шкіри, а гречанки за допомогою равликів зволожували шкіру: для цього їх просто клали на обличчя. А в Єгипті та Вавилоні равлик був символом вічності й родючості, в буддизмі равлик уособлював терпіння, а його раковина застиглий час. І це не випадково: муцин равликів дійсно здатний продовжити молодість шкіри.

У стародавні часи, з равликовий секреції створювали фіолетовий колір.

Тірьян фіолетовий (грецький, порфіру, латинь: пурпура), являє собою червонувато-фіолетовий натуральний барвник, що містить бром. Це секреція, вироблена кількома видами хижих морських равликів в родині Muricidae, рок-равлики, спочатку відомі під назвою Murex. У стародавні часи при добуванні цього барвника використовувалися десятки тисяч равликів і прикладалася значна праця, що б в результаті барвник був високої якості.

Ось таке багате використання равликів та їх муцина! Вам хочемо представити наші корисні креми з равликовим секретом, равликові гелі та маски на основі муцина равликів! Всі ці тайські натуральні засоби, дуже корисні для вас та вашої шкіри!

Схожі записи

Сироватки, емульсії, есенції, що це? В чому різниця? Та чим вони так корисні?

Напевно ви багато раз чули привабливу назву “сироватка”. Якщо ви вже пробували це засіб, 100% воно стало одним з ваших улюбленців! Адже не дарма сироватки наробили стільки “шуму” за останні…
Подробнее

Цікаве про терміни придатності

Таїланд – яскрава країна з власної неповторною культурою і ставлення до дат в теж характерне. У кожного дня тижня власний колір і пов’язаний з ним камінь, а святкувати новий рік…
Подробнее